Osteopatia ja kraniosakraaliterapia raskauden aikana ja lapsille

Tervetuloa vastaanotolleni lasten ja raskausajan osteopaattiseen hoitoon, sekä synnytyskomplikaatioiden jälkeiseen hoitoon.

Osteopatiaa ja kraniosakraaliterapiaa raskausajan vaivoihin

Raskaus ja synnytys on rasitus äidin keholle ja kehossa tapahtuviin muutoksiin sopeutuminen ei aina suju ongelmitta. Tyypillisiä raskausajana vaivoja ovat selkäkivut, liitoskivut, lonkan alueen ongelmat ja turvotus. Osteopatia ja kraniosakraaliterapia ovat lempeitä ja tehokkaita hoitomuotoja raskaudenjan vaivoihin ja valmistavat kehoa synnytykseen.

Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana äidillä on usein pahoinvointia ja väsymystä. Osteopaatin hoidossa äidin olo helpottuu, vaikka kaikki oireet eivät poistuisikaan. 

Raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana äidillä on tyypillisesti monenlaisia vaivoja, kuten liitoskipuja, närästystä ja supistelua. Osteopatia ja kraniosakraaliterapia auttavat oireisiin ja ylläpitää toimintakykyä. Hoidolla tasapainotetaan lantion liikkuvuutta sekä ehkäistään lonkan ja alaselän jännityksiä. Hoito valmistaa lantiota synnytystä varten.

Äidin ja kohdussa olevan vauvan hyvinvointi on synnytyksen lähestyessä erittäin tärkeää. Lantion ja kohdun alueen kudosten hyvä kunto vähentää synnytyskomplikaatioiden riskiä Hyvässä kunnossa jaksaa paremmin synnytyksen rasituksen. Ennaltaehkäisy on paras hoito!

Synnytyskomplikaatioiden jälkeinen hoito

 Joskus synnytys on haasteellinen kokemus äidille ja lapselle. Synnytys voi pitkittyä, tai saattaa vaatia imukuppiavustusta tai sektiota. Haasteellisen synnytyksen jälkeen on tärkeää huolehtia asianmukaisesta jälkihoidosta. Osteopatia tai CST-hoito äidille ja vauvalle edistää terveyttä ja palautumista, vaikka kummallakaan ei olisi näkyviä vammoja. Vauvoja hoidetaan erityisen hellävaraisesti. Usein vauva reagoi hoitoon rentoutumalla ja nukkuu hyvin seuraavana yönä.

Lasten osteopatia ja kraniosakraaliterapia.

Osteopatia ja kraniosakraaliterapia ovat pehmeitä hoitomuotoja lapsille. Tyypillisimpiä hoidettavia ongelmia vauvoilla ovat uniongelmat, itkuisuus, levottomuus ja vatsavaivat kuten ummetus tai refluksi. Joskus pään muoto voi olla muuttunut vaikean synnytyksen jälkeen, eikä se palaudu normaalissa ajassa. Siinä tapauksessa kannattaa kääntyä lääkärin lisäksi osteopaatin tai kraniosakraaliterapeutin puoleen. Kouluikäiset lapset voivat saada hoidosta apua stressiin, jännitykseen, kasvukipuihin, keskittymiseen tai muihin kipuihin. Vakavien vaivojen vuoksi on aina myös käytävä lääkärin vastaanotolla.

Osteopatia tai CST ei ole vaihtoehto lääketieteelliselle hoidolle, vaan täydentää hoidon kokonaisuutta ja lisää hoitovaihtoehtoja. 

“Keho korjaa itsensä, kun siihen ei ole estettä.
Mielestäni pehmeät hoitotekniikat ovat tehokkaimpia ja niiden vaikutukset pitkäkestoisimpia. Kun ymmärretään vaivan ydin ja syy, hoidon tulokset ovat pysyvämpiä kuin hoidettaessa ainoastaan oiretta.”

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa ja se sisältää juttuja terveydestä, hoitotekniikoista ja anatomiasta, sekä tiedotteita ja tarjouksia.