Sisäelinosteopatia

Tervetuloa osteopatian vastaanotolleni Helsingin keskustaan. Varataksesi ajan sisäelinhoitoon valitse varauskalenterista ”osteopatia / kraniosakraaliterapia” .

Mitä sisäelintekniikoilla voidaan hoitaa?

Sisäelintekniikoilla voidaan hoitaa vatsaoireita, kuten ummetus, löysä vatsa, refluksi ja vatsakivut. Infektioiden jälkeen keuhkojen tai sydänpussin hoito voi helpottaa hengitystä ja rintakehän jännityksiä. Lantion ongelmat kuten kivut, virtsankarkailu tai kuukautishäiriöt saavat apua manuaalisista tekniikoista.

Mitä viskeraalitekniikalla voidaan hoitaa?

Tyypillisimpiä viskeraalitekniikoilla hoidettavia vaivoja on toiminnalliset vatsaoireet, kuten ummetus, löysä vatsa, ärtyvä suoli, närästys ja muut vatsakivut. Osteopatia ei  korvaa lääkärin tutkimusta, vaan vakavammat oireet on aina tutkittava myös lääkärissä. Lääketieteellisesti hoidettavissa sairauksissa osteopatia voi täydentää hoitoa ja tukea terveyttä. Hoito lisää lisää faskian liikkuvuutta elinten ympärillä, jolloin elimen kyky toimia parantuu. Osteopaattisesti voidaan hoitaa myös lantion elimiä, maksaa, keuhkoja ja sydänpussia. Niille kaikille on omat tekniikkansa.

Sisäelinten hoito on turvallista, eikä se aiheuta haittavaikutuksia. Osteopatia voi olla hyvä hoitovaihtoehto myös silloin, kun muut hoitokeinot ovat liian invasiivisia tai eivät sovi asiakkaan tilanteeseen. Osteopaatti voi arvioida tarvitseeko sinun käydä myös lääkärin vastaanotolla.

Mihin tekniikat perustuvat?

Viskeraalitekniikat perustuvat elintä ympäröivän faskian mobilisaatioon. Osteopaattisten viskeraalitekniikoiden tunnetuin kehittäjä on Jean Pierre Barral, ranskalainen osteopaatti ja fysioterapeutti. Lue lisää Jean Pierre Barralista!

Viskeraalitekniikat muodostavat keskeisen osteopatian alueen, viskeraaliosteopatian. Sisäelintekniikat kuuluvat osteopaatin peruskoulutukseen, mutta jatkokoulutukset monipuolistavat työtapoja ja -mahdollisuuksia.

Hoito parantaa elinten nestekiertoa ja toimintaa

Kaikki elimet ovat pintakudokseltaan faskiaa ja viskeraaliligamentit tukevat elimiä paikoilleen. Elinten tulisi liikkua ja liukua keskenään ja sallia tuki- ja liikuntaelimistön liikkeet esteittä. Joskus traumojen, väärän ravinnon tai tulehdusten takia elin menettää kykynsä liikkua, jolloin ilmenee kipua tai elinten toiminta alkaa häiriintyä. Viskeraalitekniikoilla lisätään elinten liikkuvuutta suhteessa ympäröiviin kudoksiin, jotta elinten nestekierto ja toiminta olisivat mahdollisimman tehokkaita. Viskeraalinen käsittely auttaa elimiä ympäröivää sileää lihaskudosta rentoutumaan ja elimiä hermottavan autonomisen hermoston toimintaa. Sisäelimiä käsitellään lempeästi, joten hoito ei aiheuta kipua, vaan tuntuu rentouttavalta.

”Kukaan ei kyseenalaista viininmaistajaa, joka kitalakeaan käyttäen tunnistaa viinin ominaisuudet – sen valmistusseudun, viinitilan, jopa vuosikerran. Kosketuksen oppi pystyy vähintään samaan hienovaraisuuteen.”

Viskeraalitekniikat valitaan kudosten palpaation eli tunnustelun perusteella ja ne vaativat osteopaatilta tarkkaa tunnustelutaitoa. Käsittelyyn liittyy lähes poikkeuksetta ympäröivän tuki- ja liikuntaelimistön ja alueen hermoston käsittely. Vaikka käsittely on paikallista, vaikutus ulottuu koko kehoon. Elinten häiriötilat eivät aina tunnu vain paikallisesti. Tyypillisiä elimistä johtuvia kipuja on hartioissa, selässä tai jaloissa. Osteopaattisessa tutkimuksessa selvitetään, onko hartiakipu peräsin lihaksesta, hermosta vai mahdollisesti jostain elimestä aiheutuvasta heijastekivusta.

Barral instituutti edistää tieteellistä tutkimusta

Barral instituutti on Jean Pierre Barralin tekniikoiden koultukseen ja tutkimukseen keskittynyt kansainvälinen instituutti. Barral oli oli  ensimmäisiä jotka kiinnostuivat 1970 luvulla elinten käsittelystä manuaalisilla tekniikoilla.  Hän kehitti tekniikoitaan ja alkoi opettaa alkoi opettaa niitä, jonka myötä instituutti perustettiin.

Barral-instituutti edistää koulutustoiminnan lisäksi manuaalisen terapian tieteellistä tutkimusta, tiivistää ja tarjoaa selkeää ja ajantasaista tutkimustietoa viskeraalitekniikoista. Lue lisää Barral instituutin tutkimustoiminnasta ja tässä linkissä 17 tieteellistä julkaisua viskeraalitekniikoista.

“Keho korjaa itsensä, kun siihen ei ole estettä.
Mielestäni pehmeät hoitotekniikat ovat tehokkaimpia ja niiden vaikutukset pitkäkestoisimpia. Kun ymmärretään vaivan ydin ja syy, hoidon tulokset ovat pysyvämpiä kuin hoidettaessa ainoastaan oiretta.”

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa ja se sisältää juttuja terveydestä, hoitotekniikoista ja anatomiasta, sekä tiedotteita ja tarjouksia.