Laura Koskinen

Olen Metropolia ammattikorkeakoulusta valmistunut osteopaatti. Hoidan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja, kuten selkäkivut ja erilaiset nivelkivut sekä hermo-oireita ja erityyppisiä pääkipuja. Erityisenä mielenkiinnon kohteenani on stressiperäisten vaivojen ja vatsavaivojen hoito manuaalisilla, eli käsin tehtävillä tekniikoilla.

“Keho korjaa itsensä, kun siihen ei ole estettä. Mielestäni pehmeät hoitotekniikat ovat tehokkaimpia ja niiden vaikutukset pitkäkestoisimpia. Kun ymmärretään vaivan ydin ja syy, hoidon tulokset ovat pysyvämpiä kuin hoidettaessa ainoastaan oiretta.”
- Laura

Kouluttaudun jatkuvasti lisää viskeraali- ja hermotekniikoiden saralla ja avustan ja tulkkaan Barral Institute Finlandin koulutuksia Suomessa. Uskon että manuaalisella hoitamisella saadaan paljon hyvää aikaan vatsavaivojen ja stressiperäisten vaivojen hoidossa, jotka ovat haasteellisia ja monitahoisia ongelmia.

Manuaalista terapiaa ja hierontaa olen tehnyt päätoimisesti vuodesta 2010 alkaen. Koulutetun hierojan tutkinnon suoritin vuonna 2010 Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa. Vuosina 2010 – 2019 vastaanottoni toimi Unitas Terveyspalveluiden tiloissa Kaisaniemenkadulla.

Olen opiskellut myös suomalaisen kansanperinteen mukaista jäsenkorjausta. Tällä pehmeällä hoitotavalla voidaan hoitaa koko kehoa, mutta yleisimmin sitä käytetään selkävaivoissa sekä parantamaan lihasten kalvojen ja nivelten toimintaa.

2014 löysin kraniosakraaliterapian eli CST:n. Se on pehmeä, mutta tehokas hoitomuoto, jossa keskitytään keskushermoston ja sitä ympäröivän pehmytkudoksen hoitoon. CST:ssä käytetään erittäin kevyitä otteita, joihin herkkä hermosto reagoi ja auttaa kehoa palautumaan. Hoito on hellävaraisuutensa ansiosta lähes riskitön, joten se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Nuorin CST-asiakkaani on ollut viikon ikäinen vauva, vanhin pitkälti yli 90-vuotias. Olen hoitanut tällä menetelmällä myös raskaana olevia naisia ja heidän vielä kohdussa olevia vauvojaan.

Vuodesta 2016 olen opiskellut osteopaattisia sisäelintekniikoita Barral Institute Internationalin koulutuksissa. Koulutusta järjestetään osteopaateille ja manuaaliseen terapiaan perehtyneille terveydenhuollon ammattihenkilöille.  Tämä tarkkaa tunnustelutaitoa vaativa hoitomuoto on tehokasta hoitoa sisäelimille, mutta sen vaikutus yltää koko kehoon. Tyypillisimpiä sisäelinmanipulaatiolla hoidettavia vaivoja ovat vatsavaivat, kuten ummetus ja liian nopea vatsa. Hoito on erittäin pehmeää, miellyttävää ja hellävaraista.

Vuosina 2019-2023 opiskelin Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja valmistuin osteopaatiksi. Koulutus antoi hyvät valmiudet työskennellä monenlaisten kehon ongelmien parissa. Koulutus on Eurooppalaisen CEN-standardin mukainen. Osteopatia on kokonaisvaltainen tapa lähestyä ihmistä, sillä siinä huomioidaan sekä keho että mieli. Osteopaattinen hoito lisää kehon liikkuvuutta, jolloin keho voi parantaa itsensä.

Toiselta ammatiltani olen sirkustaiteilija ja harrastan tanssia ja muuta liikuntaa. Tiedän kokemuksesta, miten kannattaa treenata ja venytellä – ja myös siitä, mitä ei kannata tehdä! Oman kehon kunnioitus ja liikunta ovat terveyden peruselementit, eikä manuaalinen hoito korvaa niitä. Aina oma treeni ja venyttely eivät riitä ja joskus tarvitaan apua eikä silloin tarvitse pärjätä yksin.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa ja se sisältää juttuja terveydestä, hoitotekniikoista ja anatomiasta, sekä tiedotteita ja tarjouksia.