Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Mottoni terapiassa on: ”Keho korjaa itsensä, kun siihen ei ole estettä.” Mielestäni pehmeät hoitotekniikat ovat tehokkaimpia ja niiden vaikutukset pitkäkestoisimpia. Kun ymmärretään vaivan ydin ja syy, hoidon tulokset ovat pysyvämpiä kuin hoidettaessa ainoastaan oiretta.”

-Laura

 

Laura Koskinen

 

Terveys, yrittäjyys, tiede ja taide ovat aina olleet minun juttujani. Harrastus- ja työhistoriani on monipuolinen – olen myös opiskellut kuvanveistoa ja toiminut sirkustaiteilijana.

 

Koulutetun hierojan tutkinnon suoritin vuonna 2010 Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa (HESOTE). Aloin samana vuonna työskennellä Unitas Terveyspalveluissa, jonka lopettamisen jälkeen uusi toimipaikka löytyi läheltä – Kansallisteatterin vierestä DoGood’sta.

 

Olen aina pitänyt hieromisesta ja ihmisten hoitamisesta. Tein jo nuorena paljon pieniä hierontoja ystävilleni. Olin kiinnostunut lihasten ja kudosten tunnustelemisesta, ja löysinkin usein kovia kohtia, jotka sain avautumaan. Myöhemmin ymmärsin, että olin löytänyt triggerpisteitä ja oppinut kokeilemalla avaamaan ne kivuttomasti.

 

 

Hieronnasta eri terapiamuotojen osaajaksi

 

Hierojaopintojen jälkeen laajensin kehonhuollon tietämystäni. Vaikka hieronnalla sai aikaan hyviä tuloksia, se ei osaamisalana tuntunut riittävältä.

Opiskelin ensiksi jäsenkorjausta. Se tarjosi monia hyviä ja pehmeitä tekniikoita kalvojen ja nivelten mobilisointiin. Jäsenkorjaus on suomalaista kansanperinnettä ja tehokasta hoitoa erityisesti selkärangalle. Jäsenkorjauksessa on kuitenkin hoitotekniikoita koko keholle.

 

 

Seuraavaksi opiskelin kraniosakraaliterapiaa eli CST:tä. Se on pehmeä, mutta tehokas hoitomuoto, jossa keskitytään keskushermoston, eli aivojen ja selkäytimen tutkimiseen. CST:ssä käytetään erittäin kevyitä otteita. Äärimmäisen herkkä hermosto reagoi paineenvaihteluihin ja prosessoi kehoa palautumisen tilaan. Hoito on hellävaraisuutensa ansiosta lähes riskitön, joten se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Nuorin CST-asiakkaani on ollut parin viikon ikäinen vauva, vanhin pitkälti yli 90-vuotias. Lisäksi olen hoitanut tällä menetelmällä raskaana olevia naisia ja kohdussa olevia vauvoja.

 

Vuonna 2018 aloin opiskella sisäelinmanipulaatiota. Tämä tarkkaa tunnustelutaitoa vaativa tekniikka on nimensä mukaisesti tehokasta hoitoa sisäelimille, mutta sen vaikutus yltää koko kehoon. Tyypillisimpiä sisäelinmanipulaatiolla hoidettavia vaivoja ovat vatsavaivat, kuten ummetus ja liian nopea vatsa. Sisäelinmanipulaatio saattaa kuulostaa hurjalta, mutta todellisuudessa se on erittäin pehmeä ja hellävarainen menetelmä. Se muistuttaa osteopaattien käyttämiä sisäelintekniikoita, jotka kuuluvat Suomessa osteopatian perusopetukseen.

Lue lisää kraniosakraaliterapiasta ja sisäelinmanipulaatiosta hoitotekniikoiden esittelystä!

 

 

Toinen ammatti tulitaiteilijana

 

Ennen ryhtymistäni hoitoalalle ehdin opiskella kaupallista alaa sekä taidekäsitöitä. Yksi suunnitelmistani oli ryhtyä kuvanveistäjäksi.

 

Kuitenkin vuonna 2007 sirkusharrastuksesta tuli ammatti, ja lähdin esiintymään Taikatulet-tulitaideryhmäni kanssa Sirkus Finlandian kiertueelle. Kiertueen noin 250:ssä esityksessä showmme näki yli 200 000 ihmistä.

Tuli- ja tanssitaide on edelleen toinen ammattini. Taikatulet keikkailee edelleen erilaisissa tapahtumissa.

 

 

Henkilöhistoria hoitotyön tukena

 

Ammatillisen koulutuksen lisäksi henkilöhistoriastani löytyy paljon elementtejä, jotka auttavat minua toimiessani asiakkaiden kanssa. Minulla on kokemusta, miten kannattaa treenata ja venytellä – ja myös siitä, mitä ei kannata tehdä!

 

Tajusin vuonna 2007, että koko selkärankani oli täysin suora ja pää eteenpäin työntynyt. Aloin kehittää kehoni kaaria hiljalleen normaalitilaan, aloittaen lannerangasta. Prosessi on edelleen käynnissä. Nykyään selkärankani on suhteellisen hyvässä asennossa, tosin kaularangassa on edelleen työstettävää. Kahdentoista vuoden mittaiselle selkärangan kuntouttamisen ajanjaksolle mahtuu paljon vaiheita, kipuja ja ääripäästä toiseen liikkumista.

 

Tiedän, että kehon hoito on pitkä tie, mutta pitkäjänteisellä työllä voi saavuttaa tavoitteen. Aina kannattaa yrittää, eikä koskaan olen liian myöhäistä. 

Kaikkea ei kannata yrittää tehdä yksin. Itse en olisi selvinnyt ilman saamaani apua, osteopatiaa, hierontaa, fysioterapiaa, jäsenkorjausta, akupunktiota ja energiahoitoakin.

 

 

Vaikka nykyään ymmärrän paljon siitä, miten kehoa kuuluu hoitaa, käyn hoidoissa aina ajankohtaisen tarpeen mukaan. Edes hyvin suunniteltu oma treeni ja venyttely eivät usein riitä linjaamaan kehoa oikein. Pelkällä venyttelyllä ei saada aikaan sitä puhdistavaa ja rentouttavaa vaikutusta, joka esimerkiksi hieronnalla saadaan.

 

Kokonaisvaltaiseen kehonhoitoon kuuluu myös mielen ja psyyken hoito. Emme ole vain suorittavia koneita, vaan myös henkinen puolemme kaipaa välillä huomiota!

 

Voidaan hyvin,

     Laura