Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Raskaus, synnytys ja lapset

 

Raskaus on äärimmäinen rasitus äidin keholle. Kehossa tapahtuviin muutoksiin sopeutuminen ei aina suju kivutta. Tällöin apu voi löytyä CST-kraniosakraaliterapiasta.

 

Sikiön tärkeimmät kehitysvaiheet tapahtuvat raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, jolloin äidillä on usein pahoinvointia ja väsymystä. Tässä vaiheessa raskautta hoidolla ei aina ole suurta vaikutusta. Monissa tapauksissa äidin olo kuitenkin helpottuu huomattavasti hoidon ansiosta, vaikka kaikki oireet eivät poistuisi.

 

CST auttaa loppuraskauden vaivoihin

 

Raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana äidillä on tyypillisesti monenlaisia vaivoja, kuten liitoskipuja, närästystä ja supistelua. Näihin saadaan hyvin apua kraniosakraaliterapiasta.

 

CST:llä tasapainotetaan lantion liikkuvuutta sekä ehkäistään lonkan ja alaselän jännityksiä. Hoito valmistaa lantiota synnytystä varten ja on pehmeää ja turvallista.

 

Äidin ja kohdussa olevan vauvan hyvinvointi on synnytyksen lähestyessä erittäin tärkeää. Lantion ja kohdun alueen kudosten hyvä kunto vähentää synnytyskomplikaatioiden riskiä. Hyvässä kunnossa synnytyksen rasituksen myös jaksaa paremmin. Ennaltaehkäisy on siis paras hoito!

 

 

CST-hoito synnytyskomplikaatioiden jälkeen

 

Aina kaikkea ei voida hyvälläkään hoidolla ehkäistä ennalta. Joskus synnytys voi pitkittyä. Äiti saattaa joskus myös tarvita avustettua synnytystä, kuten imukuppiavustusta tai keisarinleikkausta. Nämä ovat rankkoja, mutta toki tarpeellisia apuja.

 

Näissä tilanteissa on tärkeää huolehtia asianmukaisesta jälkihoidosta. CST-hoito äidille ja vauvalle on tarpeen, vaikka kummallakaan ei olisi näkyviä vammoja. Erityisesti vauvan hoitaminen on tärkeää, Mikäli kehossa olevaa mahdollista virhetilaa ei huomata ja korjata, hänen kasvunsa ja kehityksensä voi tapahtua virheen kanssa. Tästä voi aiheutua myöhemmin ongelmia.

 

Vauvaa hoidetaan erittäin lempeästi ja hellävaraisesti. Usein vauva reagoi hoitoon hymyllä ja kikatuksella.

 

Vakavien vaivojen vuoksi on aina käytävä lääkärin vastaanotolla. CST ei ole vaihtoehto lääketieteelliselle hoidolle, vaan täydentävä hoitomuoto.